Nye strengere EU regler for transport af hundehvalpe.

Vær opmærksom på at flere lande, her i blandt Tyskland, Sverige, Belgien, Norge, Storbritannien mfl. den 29. december 2014 har indført de nye EU regler for transport af hunde i de pgl. lande. Det betyder bl.a. at du nu ikke længere må transportere uvaccinerede hundehvalpe gennem disse lande, og med uvaccinerede mener man også at vaccinen skal være virksom – dette indebærer at de fleste hunde hvalpe skal være minimum 16 uger gamle – også selv om det kun drejer sig om transit. Konsekvensen heraf er, at du bliver nødt til at flyve med din hvalp købt eksempelvis i Frankrig, hvis man lovligt vil have den med til Danmark.

Hvis man vælger at tage chancen, skal man også være klar på at tage konsekvensen – hunden vil formentlig blive tilbageholdt og sat i karantæne i en længere periode – og vi ved alle, at de første uger i hvalpens liv ved den nye familie er noget at det vigtigste i hele prægningen.

Du kan læse meget mere omkring emnet på fødevarestyrelsens hjemmeside:  www.foedevarestyrelsen.dk, samt på Dansk Kennelklubs hjemmeside

Så tænk dig om, hvis du skal have en hvalp hjem fra udlandet og sæt dig grundigt ind i reglerne inden du tager den endelige afgørelse.